Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Από τους σκουπιδοτενεκέδες στους «τενεκέδες»

11.03.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής έλεγαν ότι, «το ποδόσφαιρο είναι ο προθάλαμος της πολιτικής». Το πόσο σοφά είναι αυτά τα λόγια αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι. Ο «προθάλαμος» εδώ και δεκαετίες βρωμάει, πόσο μάλλον ο «θάλαμος» τον οποίον ποτέ και κανείς δεν θέλησε ειλικρινά να «ξεβρομίσει». Τα όσα συμβαίνουν εσχάτως στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να προκαλούν καμία έκπληξη σε κανέναν σοβαρό άνθρωπο.
Αντιθέτως, έκπληξη αποτελεί η «στόχευση» συγκεκριμένων ομάδων και παραγόντων, λες και κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες και στα τοπικά πρωταθλήματα, και ποιο ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει η διαιτησία. Λες και τώρα όλοι «ανακαλύπτουν» ότι, το ποδόσφαιρο τελεί υπό καθεστώς ανομίας πολύ πριν από την «εποχή της ανθοδέσμης».
Πρόκειται για απύθμενη υποκρισία που έχει στόχο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και όχι την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Είναι, τηρουμένων των αναλογιών, άλλη μια περίπτωση «βρώμικου ‘89», με τη μόνη διαφορά ότι, τότε μας ειδοποιούσαν να πάμε να παραλάβουμε τις κασέτες από τους σκουπιδοτενεκέδες, ενώ τώρα τις μεταφέρουν και τις δημοσιοποιούν απλοί… τενεκέδες.
Πρόκειται περί αθλιότητας για την οποία η Ελλάδα θα πληρώσει πανάκριβο τίμημα. Διότι, σκεφθείτε μόνο πως θα αντιμετωπισθούν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε από τη «βεντέτα» των παραγόντων.
Μια χώρα που έχει προσφύγει στο ΔΝΤ και της κόλλησαν τη ρετσινιά ότι, κατοικείται από «κλέφτες» και «απατεώνες», είναι η ίδια χώρα που πολιτικά και ποδοσφαιρικά είναι το ίδιο διεφθαρμένη. Πάλι τα καταφέραμε μια χαρά!
Βεβαίως η διαπίστωση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ασφαλώς και πρέπει. Ωστόσο δεν πρόκειται γι αυτό. Πρόκειται για αλληλοεξόντωση παραγόντων από την οποία τελικά ζημιωμένη θα βγει η Ελλάδα, αφού είναι βέβαιο ότι η «σκούπα» θα καθαρίσει κάποιες … σκόνες. Μέχρι εκεί. Όπως ακριβώς έγινε και στην πολιτική και σήμερα ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε στο εξωτερικό.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου