Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

 

Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν 200 ως 300 πτώματα σε ακτή της Σεντάι, μετέδωσε το Jiji, προσθέτοντας ότι αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων - Εκκενώνεται περιοχή, κοντά σε πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας

Εκτύπωση E-mail
Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν 200 ως 300 πτώματα σε ακτή της Σεντάι, μετέδωσε το Jiji, προσθέτοντας ότι αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων - Εκκενώνεται περιοχή, κοντά σε πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας
Διακόσια έως 300 πτώματα εντοπίστηκαν σε ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.
Το Jiji μετέδωσε επίσης ότι αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 23 μαθητών, μετά το πέρασμα του παλιρροϊκού κύματος που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο λιμάνι Οφουνάτο, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Παράλληλα ο κυβερνήτης της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι σε αυτήν.



Oι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγήςενέργειας

Αυξημένο επίπεδο συναγερμού κηρύχθηκε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της νομαρχίας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά τον ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έπειτα από σχετική ενημέρωσή της από την Ιαπωνία.
    Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι 2.000 κάτοικοι των περιχώρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εκλήθησαν να εκκενώσουν την περιοχή, μερικές ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.
    Οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν επίσης την ΙΑΕΑ ότι ο πυρηνικός σταθμός αυτός έχει κλείσει και ότι δεν εντοπίστηκε διαρροή ραδιενέργειας.
    Ωστόσο τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει πιθανότητα διαρροής στο σταθμό, καθώς υπήρξε πτώση του επιπέδου του ύδατος σε αυτόν.
    "Η ΙΑΕΑ ζητεί περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση στο σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι και άλλους πυρηνικούς σταθμούς και ερευνητικούς αντιδραστήρες, όπως και πληροφορίες για την ηλεκτροδότηση στον σταθμό και εκτός αυτού, για τα συστήματα ψύξης και την κατάσταση του κτίσματος των αντιδραστήρων", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διεθνής υπηρεσία.
    "Το πυρηνικό καύσιμο απαιτεί συνεχή ψύξη ακόμη και μετά το κλείσιμο ενός σταθμού", καταλήγει.
    Παράλληλα η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε ότι οι ιαπωνικές αρχές την ενημέρωσαν ότι σβήστηκε η πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Οναγκάουα.
    Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών που έπληξε το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
    "Μας ενημέρωσαν ότι οι σταθμοί στην Οναγκάουα, στην Φουκουσίμα Νταϊίτσι και στο Τοκάι κλείστηκαν επίσης αυτομάτως και δεν έχει εντοπιστεί διαρροή ραδιενέργειας", προστίθεται στην ανακοίνωση της ΙΑΕΑ.
    "Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ενημέρωσε την ΙΑΕΑ ότι οι άνεμοι πνέουν ανατολικά, μακριά από την ιαπωνική ακτή", καταλήγει η ΙΑΕΑ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου