Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Με γοργό βήμα προς τις εκλογές!



Το πιθανότερο είναι ότι πάμε για εκλογές. Παρά  τις διαβεβαιώσεις του κ. πρωθυπουργού, στα «Όργανα», περί του αντιθέτου.
Ο «τεχνικός» λόγος  είναι ότι πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές  θα προτιμήσουν «να τους φάει ο λύκος έξω από το μαντρί, παρά να τους φάει  ο τσομπάνος μέσα στο μαντρί».
Αυτό  φαίνεται  πιο ηρωικό. Κάτι σαν την έξοδο του Μεσολογγίου ή το Χορό του Ζαλόγγου.
Προβλέπεται με άλλα λόγια, από σοβαρούς οιωνοσκόπους,  ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσουν να καταψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», της κυβέρνησης παρά να αυτοκτονήσουν πολιτικά, υπερψηφίζοντάς το.
Η αυτοκτονία είναι μη αναστρέψιμη. Η διαγραφή θα ισχύει όσο ο παρών αρχηγός  θα συνεχίζει να είναι αρχηγός. Εκτός αν οι ψηφοφόροι, εκτιμώντας τον ηρωισμό των εκπροσώπων τους και κυρίως τους λόγους αυτού του ηρωισμού,  διαγράψουν νωρίτερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη διαγραφή. Ή τον αρχηγό.
Δεν εξετάζουμε τώρα εδώ αν είναι σωστό, χρήσιμο κτλ. να καταψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο» ή όχι. Ούτε αν το νέο δάνειο-μαμούθ, με όλα τα συνοδευτικά (διότι περί εντόκου δανείου θα πρόκειται, όχι περί τζάμπα «βοήθειας»)  θα σώσει την Πατρίδα ή  αν, λόγω των «αντισταθμιστικών ζημιών» που το συνοδεύουν, θα τη βουλιάξει ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι το άλλο μεγάλο κεφάλαιο.
Εδώ μεταφέρουμε απλώς  την εκτίμηση των οιωνοσκόπων ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όσοι δηλ. γνωρίζουν να χειρίζονται ένα απλό  κομπιουτεράκι, θα κάνουν πριν από την ψηφοφορία τον υπολογισμό πόσο πάνω-κάτω θα επιβαρύνουν τα νέα μέτρα (μισθολογικά, φορολογικά, αντικειμενικές αξίες, ημιυπαίθριοι, φως, νερό, πετρέλαιο κτλ. κτλ.) μια 4μελή οικογένεια ψηφοφόρων τους, με εισόδημα 2.000 Ευρώ το μήνα, με 2 παιδιά στη Δευτέρα λυκείου και στο ΤΕΙ Δράμας, αντίστοιχα και ένα στεγαστικό δάνειο, με τη δόση  να τρέχει για 15 ακόμη χρόνια.
Θα διαβάσουν το αποτέλεσμα στο κομπιουτεράκι και θα φρίξουν!  Και φυσικά ή θα αποφασίσουν επί τόπου να μεταναστεύουν στην Αυστραλία ή να το καταψηφίσουν. Το δεύτερο είναι σχετικά ευκολότερο.
Πολύ περισσότερο γιατί κ. Σαμαράς έχει προτείνει ένα  συγκεκριμένο, σαφές και κοστολογημένο σχέδιο, δηλ. ένα «παράδειγμα» εξόδου από την Κρίση, ώστε ουδείς  μπορεί πλέον να προσποιείται, υποστηρίζοντας ότι το «μεσοπρόθεσμο» της κυβέρνησης είναι  μονόδρομος.
Με εργαλείο αυτή την «κοινή λογική», οι προαναφερθέντες οιωνοσκόποι προβλέπουν ότι πάμε σε εκλογές. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ακόμη «όλα παίζονται». Δεν το πιστεύω. Μάλλον όλα έχουν παιχτεί!

STATESMEN


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου