Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τρόικα: Εάν δεν ληφθούν μέτρα το έλλειμμα φέτος δε θα μειωθεί


 Ούτε το 2012 στις αγορές η Ελλάδα


Τρόικα: Εάν δεν ληφθούν μέτρα το έλλειμμα φέτος δε θα μειωθεί – Ούτε το 2012 στις αγορές η Ελλάδα
Κοντά στα επίπεδα του 2010 θα παραμείνει και φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν για το τι περιλαμβάνει η έκθεση της Τρόικα για την ελληνική οικονομία.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι έγγραφο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters, η Τρόικα αναφέρει ότι η επόμενη εκταμίευση του ελληνικού δανείου δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου αποκατασταθεί η ανεπαρκής χρηματοδότηση στο πρόγραμμα προσαρμογής της.
Η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας, αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα χωρίς περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης και ότι η ύφεση φαίνεται να μεγαλύτερη και βαθύτερη από ό, τι αρχικά αναμενόταν.
«Η στρατηγική χρηματοδότησης πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεδομένης της απομόνωσης της Ελλάδας από τις αγορές, η επόμενη εκταμίευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν αποκατασταθεί το πρόγραμμα χρηματοδότηση.

"Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν αναλάβει δράση το έλλειμμα του 2011 θα παραμείνει κοντά στα επίπεδα του 2010 πλησίον του 10%" προειδοποιεί η τρόικα.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2012, ενώ η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί στο 3,8%, και το 2012 θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη της τάξεως του 0,6%.

Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου