Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ούτε εκλογές δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε…


Ορθοπεταλιές | Πολιτική


Η πληθωρική φιγούρα του Δανού Πολ Τόμσεν, που συνέδεσε τα… γαλάζια μάτια του με τον «εθνικό ζυγό» του Μνημονίου, δεν επέτρεψε σε μια άλλη φυσιογνωμία που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη δανειακή σύμβαση, να αποκτήσει τη δημοσιότητα που θα έπρεπε.
Ο Ολλανδός Μπομπ Τράα είναι ο επικεφαλής της μόνιμης αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι όμως πληροφορηθήκαμε την ύπαρξή του, όταν ξεσήκωσε την κοινή λογική, νοικιάζοντας διαμέρισμα εκεί όπου… μένει και ο Άκης, με μίσθωμα 9.000 ευρώ. Ακόμη και τον Ντομινίκ Στρος-Καν, εκείνον που πρεσβεύει απεριόριστο σεβασμό για τις γυναίκες, έβγαλε από τα ρούχα του.
Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, μιλούν με ένταση συναισθημάτων και περιγραφής. Τον θεωρούνεριστικό, χαρακτηριστικό παράδειγμα στελέχους της αγοράς που διακρίνεται από ελλειμματική αντίληψη της πραγματικότητας. Στο παρελθόν, ήταν παρών στις χρεοκοπίες χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η δε συμπεριφορά του είχε εξοργίσει τους πάντες. Στον Ισημερινό μάλιστα, μια από τις χώρες που βρέθηκαν κάτω από τον ζυγό του ΔΝΤ, υπήρξαν οργανώσεις ακτιβιστών καθώς και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είχαν ζητήσει την απέλαση του Μπομπ Τράα.
Τα παραπάνω είναι ένας εκτενής πρόλογος, για να καταλάβουμε… σε τι χέρια έχει αφεθεί η δημοσιονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Χθες μάλιστα, ο κ. Τράα, μιλώντας σε εκδήλωση του τραπεζικού συστήματος, μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου σε δημοψήφισμα.
Να υποθέσουμε ότι αν οι διεθνείς κερδοσκόποι συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μπομπ Τράα θα μας ενημερώσει ότι… και οι εκλογές είναι χάσιμο χρόνου;

STATESMEN

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΚΙΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΕΝΑ.!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου