Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι “FT” θα κάνουν τον ανασχηματισμό;



Όταν την προηγούμενη εβδομάδα τα ελληνικά ΜΜΕ προσέγγισαν τα όσα είπαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, ως περαιτέρω εκχώρηση της κυριαρχίας αυτής της δύσμοιρης χώρας, ο Γιώργος Πεταλωτής εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας.
Πριν προλάβουν να… ξεχαστούν οι εντυπώσεις, οι «Financial Times» ήρθαν σήμερα να μας επιβεβαιώσουν ότι πιθανότατα ο Γιώργος Πεταλωτής και τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης βρίσκονται σε ηχηρή απόσταση από την πραγματικότητα.
Από τους «FT» λοιπόν μάθαμε σήμερα, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να πάει σε εκλογές, αλλά ότι πιο πιθανό είναι να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, στον οποίο μάλιστα θα αξιοποιηθεί σε προβεβλημένη θέση ο Λουκάς Παπαδήμος. Προσθέτουν μάλιστα ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εκτός του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, και πρώην «αντ’ αυτού» επί των οικονομικών του Κώστα Σημίτη, ο σημερινός Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει πληθώρα τεχνοκρατών, παραμερίζοντας το πολιτικό δυναμικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Να υποθέσουμε ότι στην καλύτερη για την Κυβέρνηση περίπτωση, οι «FT» δεν έχουν αποκτήσει ήδη… γραφείο επιτρόπου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και η πληροφόρησή τους μάλλον για το αντίθετο συνηγορεί.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου