Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Αποκάλυψη! Θέλει να διαδεχθεί τον Ομπάμα ο εισαγγελέας που έκλεισε φυλακή τον Στρον Καν...

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011


Είναι ο γιος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Σ. Βανς που έχει αρχίσει ήδη να κτίζει πολιτική καριέρα

Από τον Παύλο Παπαδάκη
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ PRESS-GR

Πολλές είναι οι πτυχές της υπόθεσης του Στρος Καν. Για παράδειγμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιος είναι ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που έχει στραφεί κατά του Ντομινίκ Στρος Καν και με τη μεγάλη επιμονή του κατάφερε να πετύχει την προφυλάκισή του.
Πρόκειται για τον Σάιρους Βανς, Jr. γιο του Σάιρους Βανς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε διαδραματίσει εκτός των άλλων και  καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Βανς, που γεννήθηκε στο  Μανχάταν και  σπούδασε στο Γέιλ και το πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, έγινε γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2010 και προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικό προφίλ με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό αναμόρφωσε και τη μονάδα Ειδικών Θυμάτων (Special Victims Bureau) που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα.
Πού στοχεύει ο Σ. Βανς; Στο να κάνει πολιτική καριέρα. Και μάλιστα όχι "μεσαίου" βεληνεκούς αλλά κορυφαίου. Ήδη εδώ στους πολιτικούς διαδρόμους της Αμερικής λέγεται από τους πάντες ότι...
 τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως διάδοχος του Ομπάμα, μετά το τέλος της δεύτερης θητείας που πιθανολογείται ότι θα έχει χωρίς πρόβλημα ο νυν πρόεδρος κερδίζοντας τις εκλογές του 2012.
Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει επομένως καλύτερη εκλογική προίκα για έναν μελλοντικό υποψήφιο πρόεδρο από το ότι έκλεισε στη φυλακή (και) τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου