Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κόντρα στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011
Παρασκηνιακός καβγάς εκτυλίσσεται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, γράφουν οι Financial Times. Η διαμάχη βγήκε στην επιφάνεια όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέκρινε την πρόταση για την αναδιάρθρωση του χρέους, αποκαλύπτοντας τη διάσταση απόψεων μεταξύ των τεχνοκρατών της ΕΚΤ και των πολιτικών της Ευρώπης.
Οποιαδήποτε μορφή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους θα είναι ένας επικίνδυνος αντιπερισπασμός από το ελληνικό πρόγραμμα, ισχυρίζεται η ΕΚΤ.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των FT, η διαμάχη κλιμακώθηκε αυτό το μήνα όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, αποχώρησε από συνάντηση που είχε διοργανώσει ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker. Ο Trichet εξοργίστηκε με τη συζήτηση περί «ήπιας αναδιάρθρωσης», με την οποία θα επιμηκύνονταν οι λήξεις των ελληνικών ομολόγων.
Ο Juncker δήλωσε στο Eurogroup της Δευτέρας ότι αυτό αποτελεί μία επιλογή για την Αθήνα, όμως ο Lorenzo Bini Smaghi, μέλος της διοικούσας επιτροπής απάντησε την Τετάρτη σε αυστηρό τόνο: «Με δεδομένο το πώς δουλεύουν οι αγορές, κανείς θα πρέπει να προσέχει τις εκφράσεις χωρίς νόημα, καθώς αλλιώς η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα».
Η ΕΚΤ φοβάται ότι η ήπια αναδιάρθρωση θα είναι ο προάγγελος μιας «σκληρότερης» αναδιάρθρωσης.
Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου