Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η “εθνική συνεννόηση”… καλεί τον Παπαδήμο

 

19.05.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Πριν από μερικούς μήνες, ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Λουκά Παπαδήμο, και του ζητούσε να αναλάβει μια θέση συμβούλου δίπλα του. Ο άλλοτε αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, και διαχρονικός συνομιλητής του Κώστα Σημίτη, δεν είχε λόγους να αρνηθεί. Οι περισσότεροι άλλοτε προδίκαζαν ότι ο ρόλος που σύντομα θα αναλάμβανε ο Λουκάς Παπαδήμος, θα ήταν πολύ σημαντικότερος από εκείνον του… απλού συμβούλου.
Οι μήνες πέρασαν, και οι συγκυρίες δεν ευνόησαν την αναβάθμιση του Λουκά Παπαδήμου σε θέση «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται ωστόσο ότι οι συγκυρίες… δεν τελείωσαν ακόμη. Έτσι σήμερα, ο Λουκάς Παπαδήμος πέρασε και πάλι την κεντρική πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Άρτι αφιχθής από τη Φρανκφούρτη και την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε να μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου το «πραγματικό» κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική οικονομία.
Θα ήταν ωστόσο εξαιρετικά αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος του Λουκά Παπαδήμου σταματάει εκεί. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει σημάνει προσκλητήριο «εθνικής συνεννόησης», και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί και να αντιδράσει στη σφοδρή κριτική που του ασκείται, ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι να μην αναρωτιέσαι αν το… πεπρωμένο φυγείν αδύνατον;

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου