Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδο και από την ΕΕ!»



"Μόνο λίγες μέρες" θα περιμένει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του χρέους και τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
  Εμμέσως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Γκέοργκ Στράιτερ, προανήγγειλε ότι, αν η Ελλάδα δεν βρει τρόπο να 

εφαρμόσει άμεσα το πακέτο διάσωσης, τότε το Βερολίνο είναι έτοιμο να εφαρμόσει το σχέδιο Β.
Τι προβλέπει ο εναλλακτικός σχεδιασμός; Την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, χωρίς βεβαίως να διευκρινίζεται μέχρι πότε διαρκεί το γερμανικό ultimatum ούτε και με ποιο τρόπο θα μεθοδευτεί πιθανή "αποβολή" της Ελλάδας από το ευρώ.
Κατά τον κ. Σράιτερ, παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αισιοδοξεί για την λύση της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα, η ευρωζώνη είναι έτοιμη για μια αποχώρηση μιας χώρας από το κοινό νόμισμα.
"Το ευρώ είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας σε αυτό" δήλωσε κυνικά ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Η βόμβα που έριξε ο κ. Ρούτε είναι πως η πιθανή έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται αυτομάτως και την "αποβολή" της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση! 
  Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε χαρακτηριστικά «πως το ευρώ είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας σε αυτό», εκφράζοντας σαφώς την πρόθεση των Ευρωπαίων να μας διώξουν από την νομισματική ένωση σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα η πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου