Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γ. Παπακωνστανίνου: Κανιβαλίζουν τον Παπανδρέου



ΓΑΤΟΣ:   Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ  ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΑΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ . ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΧΡΥΣΟΣ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.



Φορτισμένη πολιτικά και συναισθηματικά ήταν η ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό διότι εάν σχηματισθεί κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης ο ίδιος δεν αναμένεται να είναι μέλος της και, κατά συνέπεια, δεν θα ξαναμιλήσει στη Βουλή καθώς αυτά τα δύο χρόνια ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός...


Ο κ.Παπακωνσταντίνου επιχείρησε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου της να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία και «ξέσπασε» για τα επεισόδια εις βάρος υπουργών και βουλευτών στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου: «Ποιος νομιμοποιεί ποιον να αποκαλεί προδότες και λαμόγια όσους έδωσαν τη ψυχή τους αυτά τα δύο χρόνια;», ρώτησε.

Και υπερασπίστηκε όσο κανείς τον κ.Παπανδρέου: «Ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που του ζήτησαν όλοι. Εθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ανήγγειλε δημοψήφισμα. Το πρώτο θα γίνει απόψε. Το δεύτερο: Απαντούσε στην ανάγκη να πάρει θέση το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που αρνείται να στηρίξει την προσπάθεια, που διαχωρίζει το δικαίωμα συμμετοχής στο ευρώ από τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄αυτή, τη δανειακή σύμβαση από τις πολιτικές που τη συνοδεύουν. Αυτό επιχειρούσε να διορθώσει το δημοψήφισμα», είπε.

Και μίλησε ευθέως για «προσπάθεια καννιβαλισμού του πρωθυπουργού αυτής της χώρας» από αυτούς που θέλουν να πείσουν ότι το πρόβλημα της χώρας «ήταν ο Παπανδρέου και όχι όλοι όσοι ήταν απέναντί του».
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η κοινοβουλευτική ομάδα «δεν θα το επιτρέψει αυτό».



Planet-Greece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου