Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Βουλή της Κύπρου ζήτησε την παραίτηση Χριστόφια



Σε μια δραματική επιδείνωση του ήδη «δύσκολου» πολιτικού κλίματος που επικρατεί στην Κύπρο, η Βουλή της μαρτυρικής νήσου ζήτησε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει εθελουσίως την παραίτησή του από την προεδρία της Δημοκρατίας. Αναλαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες του για την τραγωδία από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου.
Η παραπάνω πρόταση περιλαμβάνεται σε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή, με 33 ψήφους υπέρ και 18 κατά, έπειτα από μαραθώνια συζήτηση επτά ωρών, με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν στο πόρισμα το οποίο κατέθεσε ο Πόλυς Πολυβίου.
Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό για τον Δημήτρη Χριστόφια, ενώ το ψήφισαν όλοι οι παρόντες βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τους 18 βουλευτές του ΑΚΕΛ, που το καταψήφισαν.
Με το ψήφισμα, η Κυπριακή Βουλή προτρέπει τον Δημήτρη Χριστόφια να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει στη δημιουργία των επιθυμητών συνθηκών για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, υποβάλλοντας εθελουσίως την παραίτησή του.
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει απορρίψει τα ευρήματα του πορίσματος, το οποίο του αποδίδει προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου