Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Όχι διακοπή ρεύματος στους μη έχοντες



"Προϊόν ανάγκης" χαρακτήρισε ο Αντ. Σαμαράς τη νέα κυβέρνηση. Παραμένει αμετακίνητος για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. "Η ΝΔ θα υπογράψει όσα νομοσχέδια τη βρίσκουν σύμφωνη", ξεκαθάρισε (Vid)

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο έργο αυτής, λέγοντας ξανά, πως "δεν είναι συγκυβέρνηση. Είναι προϊόν ανάγκης για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της από την Ευρωζώνη", επεσήμανε.
"Αν κάποιοι επιχειρήσουν να παρατείνουν το βίο αυτής της κυβέρνησης, θα υποκινήσουν την κοινωνική έκρηξη. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή", πρόσθεσε.
Όπως είπε, οι αποφάσεις του κοινοβουλίου και όχι οι προσωπικές δηλώσεις δεσμεύουν τη χώρα, ενώ το κόμμα του θα ψηφίσει όσα νομοσχέδια συμφωνεί και θα καταψηφίσει, αυτά με τα οποία διαφωνεί.
Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των ταξί, είπε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ψηφίσει απελευθέρωση με πληθυσμιακά κριτήρια, θέση με την οποία συμφωνούν και άλλα κόμματα και είχε προωθήσει αρχική η προηγούμενη κυβέρνηση, μέχρι την αλλαγή του αρμόδιου υπουργού.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Αλλά όχι, όπως είπε, από εκείνους που δεν θέλουν να πληρώσουν.
Ακόμη, εκτίμησε ότι η ύφεση είναι ακόμη μεγαλύτερη από το 5,5%, και εμποδίζει τη χώρα να πετύχει εκεί που στοχεύει.
"Θέλουμε περισσότερο απ’ όλους να εξαλειφθεί το έλλειμμα, αλλά για να επιτευχθεί αυτό η οικονομία πρέπει να ανακάμψει", ανέφερε.
Έκανε λόγο για διαδοχικές φορολογικές επιδρομές που κλείνουν τις επιχειρήσεις ή τις στέλνουν στο εξωτερικό. "Θέλουμε περισσότερο από όλους να πετύχουμε οι αποκρατικοποιήσεις αλλά πώς θα γίνει αυτό με τις τιμές σε τέτοιο χάλι; Πώς θα επενδύσει κάποιος με τέτοια ύφεση και σε καθεστώς υπερφορολόγησης;", διερωτήθηκε.

News247.gr
"Συμφωνούμε με τους στόχους της διαρθρωτικής προσαρμογής, με την ανάγκη πρωτογενών πλεονασμάτων στο ταχύτερο δυνατό αλλά όσο η πολιτική της σύγκλισης περιορίζεται σε οριζόντιες περικοπές και φορολογικές επιβαρύνσεις τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου