Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς αυτοδυναμία για κανένα κόμμα δείχνει δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα





ImageΠολλά και ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που εξάγονται από τη νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», από την οποία προκύπτει ότι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία αγγίζει τις 13,5 μονάδες.
Με τη μέθοδο της αναγωγής αναποφάσιστων – δηλαδή τι θα ψήφιζαν οι πολίτες που όταν τους δίνεται η δυνατότητα να απαντήσουν δηλώνουν αναποφάσιστοι – η δημοσκόπηση δίνει μόλις 18,5% στο ΠΑΣΟΚ και 32% στη Νέα Δημοκρατία.
Σημειώνεται ότι το 32% δεν είναι αρκετό για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ αθροιστικά τα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν ξεπερνούν το ιστορικό χαμηλό του 50,5%.
Στη δε αποκαλούμενη «παράσταση νίκης», δηλαδή ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές, το 39,8% απαντά η ΝΔ, σε ποσοστό 39,1% οι πολίτες απαντούν κανένα (εννοώντας ότι δε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση), ενώ και πάλι σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο 2,4% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.
Έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επιλογή Παπαδήμου, το 27% είναι δυσαρεστημένοι, ενώ το 13% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Επίσης, το 75% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συμφωνήσει στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.


Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου