Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Από την κατάθεση ως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου - O Γολγοθάς του ΠΑΣΟΚ


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Από αύριο το απόγευμα αρχίζει ο μαραθώνιος των συνεδριάσεων στη Βουλή για την τελική έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου

Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
Στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου και χωρίς την συμμετοχή των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του σχεδίου νόμου για το "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015".

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 2.30 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Έργου (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετά και τις προτάσεις, τις οποίες είχαν καταθέσει σε αντίστοιχη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα, Πέμπτη 16 Ιουνίου, με τις τοποθετήσεις φορέων, ενώ έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στην πρώτη του ανάγνωση, σε τρεις συνεδριάσεις.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ανήμερα δηλαδή της Συνόδου Κορυφής για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση του και να ψηφιστεί την ίδια μέρα από την Επιτροπή Οικονομικών.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη 28 Ιουνίου και έπειτα από τρεις συνεδριάσεις θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου απαιτεί την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, όχι όμως λιγότερες από 120 θετικές ψήφους (τα 2/5 του Κοινοβουλευτικού Σώματος)

Να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία, εκτός από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα απουσιάζει και ο ΛΑΟΣ, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου