Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έκτακτες συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin, με θέμα το ελληνικό χρέος



14/06/2011 

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Εκτάκτως θα συνεδριάσουν σήμερα Τρίτη το Eurogroup και το Ecofin με θέμα το Ελληνικό χρέος. Μάλιστα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναμένεται να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση υποστήριξης της Ελλάδας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup.
Πιο συγκεκριμένα, το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup ια είναι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ενώ στο Ecofin θα συζητηθεί η «Οικονομική Διακυβέρνηση». Στις δύο συνεδριάσεις, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, που επικαλείται δηλώσεις διπλωματών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης, θα δεσμεύονται επίσης να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ.
Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, έπειτα και από τις αυριανές συνομιλίες, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της Ε.Ε. αναμένεται να συναντηθούν για ένα δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της Ε.Ε. και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου