Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ



Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011


Τη μοιρασιά του Αιγαίου ανοίγουν με έμμεσο τρόπο οι Τούρκοι, εμπλέκοντας το θέμα της υφαλοκρηπίδας στην προεκλογική τους αντιπαράθεση. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οσμάν Κορουτούρκ, όπως επισημαίνει ο σημερινός ''ΕΛ. ΤΥΠΟΣ'', κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να διευκρινίσει αν στις διερευνητικές επαφές οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία 80 – 20 όσον αφορά στα ποσοστά της κάθε χώρας, Ελλάδας και Τουρκίας αντίστοιχα, για την υφαλοκρηπίδα.



«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο περί συμφωνίας στο Αιγαίο, η οποία είναι 20% υπέρ της Τουρκίας και 80% υπέρ της Ελλάδας… Ακόμη και αν προσφεύγαμε στο Διεθνές Δικαστήριο δεν θα παίρναμε τέτοια αποτελέσματα», λέει ο κ. Κορουτούρκ.

Πέραν του αν τα ποσοστά είναι ευνοϊκά ή όχι  για την Ελλάδα και της προεκλογικής εκμετάλλευσης του θέματος από τα τουρκικά κόμματα, το ερώτημα είναι αν οι διερευνητικές έχουν μπει στην ουσία του ζητήματος, στο μοίρασμα της υφαλοκρηπίδας, άρα υπάρχει μυστική διπλωματία με την πλήρη έννοια του όρου.

Το «σασπένς» μεγαλώνει διότι το  τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει σαφώς τους ισχυρισμούς του Κορουτούρκ: «Δεν δίνουμε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λειτουργούμε στη βάση της εμπιστευτικότητας και δεν έχουμε παραβιάσει ποτέ αυτή την αρχή», δήλωσε στη «Hurriyet» ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ  Σελτζούκ Γιουνάλ, στη συνέχεια όμως φέρεται να είπε ότι ''δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σημεία που περιλαμβάνονται στη χθεσινή ανακοίνωση που έκανε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος".
Πηγή


 http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_8381.html#ixzz1OFE0Xf3G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου