Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έρχονται οι “κόκκινοι”;




Μήπως έχουν τρελαθεί αυτοί οι «Γαλάτες» του ΠΑΣΟΚ, και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι πίσω από αυτές τις χιλιάδες κόσμου που συρρέουν καθημερινά στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πλατείες της χώρας, κρύβονται οι «συνωμότες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ; Μήπως πιστεύουν ότι με το νέο αυτό «αφήγημα» θα μεταβάλλουν την άποψη που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη για τη κυβέρνηση; Είναι προφανές ότι θέλουν να φοβίσουν τους αστούς ώστε να καταστείλουν την οργή τους και συγχρόνως να συκοφαντήσουν ένα υπό εξέλιξη κίνημα το οποίο απέτυχαν να ελέγξουν.
Προσπαθούν λοιπόν αξιοποιώντας όλα τα μέσα και τα… Μέσα να δημιουργήσουν την εντύπωση ότιεξαιτίας κάποιων απαράδεκτων από κάθε άποψη περιστατικών, κινδυνεύει η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός! Η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο, αφού αν πράγματι πίσω από τις κινητοποιήσεις βρίσκονταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τότε σήμερα θα μιλούσαμε για ανατροπή πολιτικού σκηνικού. Διότι αν ο Τσίπρας και η Παπαρήγα είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιούν καθημερινά τόσες χιλιάδες κόσμου, ένας εκ των δύο θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει παρά μόνο στη φαντασία κάποιων υπουργών της κυβέρνησης.
Δεν έρχονται οι «κόκκινοι» ούτε έχουν σκοπό να έρθουν γιατί διαθέτουν γνώση και επίγνωση της θέσης τους. Γνωρίζουν μέχρι ποιου σημείου φθάνουν οι δυνάμεις τους και ως εκ τούτου έχουν την πολιτική ωριμότητα να συγκρατούν τις δυνάμεις τους. Απλά το ΠΑΣΟΚ, το πάλαι ποτέ κίνημα της «Αλλαγής», καταφεύγει στη κινδυνολογία αφού δεν έχει πλέον επιχειρήματα να αναστρέψει το κύμα των αγανακτισμένων νοικοκυραίων. Επιδιώκει τα επεισόδια ώστε να στηρίξει την προπαγάνδα του ότι πίσω από αυτά κρύβονται αριστεριστές και διάφοροι άλλοι περιθωριακοί.
Θέλουν να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από τη «συνθήκη υποταγής» που ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση, και δραματοποιούν κάποια μεμονωμένα περιστατικά ενοχοποιώντας ακόμα και τη βλακεία ορισμένων που με τις πράξεις τους προσφέρουν άλλοθι στη προπαγάνδα της κυβέρνησης. Είναι πασιφανές τι θέλουν να πετύχουν και που το πάνε και γι αυτό χρειάζεται όλοι να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να πέσουν στη παγίδα που στήνουν για να συκοφαντήσουν την πρώτη μετά την μεταπολίτευση γνήσια και αυθόρμητη κινητοποίηση των πολιτών.


Statesmen.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου