Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αλόγιστες σπατάλες της Κομισιόν παρά την οικονομική κρίση «δείχνει» βρετανική έρευνα


 3/6/2011 

Μεγάλα χρηματικά ποσά έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια η Κομισιόν για πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, κοκτέιλ πάρτι και μετακινήσεις με λιμουζίνες, την ώρα που οι Ευρωπαίοι πολίτες παλεύουν με δημοσιονομικές περικοπές και μνημόνια.
Αυτό δείχνει τρίμηνη έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ένας μη κερδοσκοπικός βρετανικός οργανισμός με έδρα το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».
Μόνο στη διάρκεια µιας εννιάµηνης περιόδου του 2009, το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ζοζέ Μπαρόζο, ξόδεψε 249.000 δολάρια για µετακινήσεις µε ιδιωτικό τζετ. Αλλά το ποσό αυτό είναι µόνο ένα κλάσµα του συνολικού ποσού που δαπάνησε η Κοµισιόν από το 2006 έως το 2010 για ιδιωτικά τζετ: 7,5 εκατοµµύρια ευρώ.
Μένοντας στον τοµέα των µετακινήσεων, κάπου 118.000 ευρώ ξοδεύτηκαν µόνο µέσα στο 2009 για λιµουζίνες που µετέφεραν τους Επιτρόπους από και προς τα επίσηµα ραντεβού τους.
Από την έρευνα του Γραφείου Ερευνητικής ∆ηµοσιογραφίας προκύπτει επίσης πως η Κοµισιόν δαπάνησε το 2009 συνολικά 300.000 ευρώ για εκδηλώσεις που περιγράφονται σε εσωτερικά έγγραφα ως «κοκτέιλ πάρτι».
Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου