Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Ραγκούσης ετοιμάζεται για εκλογές

01.06.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Και όμως, ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών κινείται από χθες σε ρυθμό εκλογών. Όχι άμεσα για πρόωρες βουλευτικές κάλπες, αλλά για τις αρχαιρεσίες στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΚΕ, την ΤΕΔΚΝΑ και την Ένωση Περιφερειών.
Οι σχετικές εγκύκλιοι έχουν φύγει από το γραφείο του Γιάννη Ραγκούση, με αποδέκτες τις σημερινές ηγεσίες των παραπάνω φορέων, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, και αποκαλύπτουν ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων που πιθανότατα οδηγεί σε εκλογές εντός του Ιουνίου, και για τις τρεις Ενώσεις.
Στελέχη της Αυτοδιοίκησης εκτιμούσαν ότι από τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε το «πράσινο φως», προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου, για να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, που εκ των πραγμάτων θα έχουν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο, θα πρέπει να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι το σενάριο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών μπαίνει στον πάγο.
Απ΄ την άλλη ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που προχωρούν σε εντελώς… ανάποδη ανάγνωση. Και θεωρούν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης «τεστάρει» την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, αλλά και του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ, με το μυαλό στραμμένο στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι το φθινόπωρο.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου