Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Χ. Πισσαρίδης: Σταδιακή ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011 Bookmark and Share     


Θεραπεία του ελληνικού προβλήματος με ισχυρά σοκ για να αποφευχθεί η χρεοκοπία προτείνει ο βραβευμένος με Νόμπελ καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας σε συνέδριο της KPMG στην Αθήνα.

Στα μέτρα που προτείνει ο καθηγητής συγκαταλέγεται η σταδιακή ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ, η υιοθέτηση ευέλικτου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το λεγόμενο "flexicurity", καθώς και την την δραστική περικοπή της γραφειοκρατίας και της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι το δημόσιο χρέος της χώρας σε αυτά τα επίπεδα δεν είναι διατηρήσιμο, ενώ οι φόροι που απαιτούνται μόνο και μόνο για την εξυπηρέτησή του ανέρχονται στο 20% του ΑΕΠ.

Ο κ. Πισσαρίδης τόνισε ότι απαιτείται μεταστροφή της έμφασης της κυβέρνησης, από την προστασία του δημόσιου τομέα, στη δημιουργία ενός ανοιχτού ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Πισσαρίδης μεταξύ άλλων προτείνει την ιδιωτικοποίηση όλων των κρατικών ΔΕΚΟ. Η διαχείριση των ΔΕΚΟ θα πρέπει αρχικά να γίνει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εν συνεχεία, η κυβέρνηση θα πρέπει να μην διατηρήσει κανένα μερίδιο, τόνισε ο καθηγητής.  
 
 
Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου