Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΤΕ: Αγορά πλέον του 10% εξετάζει η DT



Ανοιχτό άφησε πριν από λίγο το ενδεχόμενο να προχωρήσει αγορά και επιπλέον ποσοστού από το 10% του ΟΤΕ

Της Μαρίας Μόσχου
Ανοιχτό άφησε πριν από λίγο το ενδεχόμενο να προχωρήσει αγορά και επιπλέον ποσοστού από το 10% του ΟΤΕ που προβλέπει η συμφωνία που έχει υπογράφει με το Ελληνικό Δημόσιο, ο διευθύνων σύμβουλος της DT.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο CEO της γερμανικής εταιρίας κ. Ομπερμαν τόνισε ότι η Deutsche Telekom θα αγοράσει το 10% του ΟΤΕ εάν η Ελλάδα ασκήσει τη σχετική option και είναι ανοιχτή σε αγορά μεγαλύτερου μεριδίου. «Όλα θα εξαρτηθούν από τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσει η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά
Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με στελέχη της γερμανικής εταιρείας ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις για την πώληση ποσοστού στην DT που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 16% του ΟΤΕ (το σύνολο της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου αυτή τη στιγμή)΄. Είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη, 26 Μαΐου, επιστολή του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη διοίκηση της Deutsche Telekom προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Το τελικό ποσοστό που θα εξαγοράσει η DT θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων καθώς η γερμανική εταιρεία ήρθε στην χώρα μας αποφασισμένη να διεκδικήσει σημαντικές αλλαγές. Στόχος είναι να πετύχει μείωση του εργασιακού κόστους είτε μέσα από απολύσεις που θα επιτευχθούν με άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί πριν το 2005 είτε με μετατάξεις. Σε έκθεση που είχε υλοποιήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΤΕ περίπου 2.200 άτομα θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό χωρίς να τεθεί θέμα εύρυθμης λειτουργίας του.
Παράλληλα ζητούν πιο «αντικειμενική» ρύθμιση καθώς χαρακτηρίζουν την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων την πιο σκληρή ρυθμιστική αρχή που έχουν δει ποτέ.
Με βάση την συμφωνία του 2008 η γερμανική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αγοράσει, εφόσον το ζητήσει το Δημόσιο, το 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε προσυμφωνημένη τιμή κατά 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των 20 τελευταίων συνεδριάσεων που θα προηγηθούν από την επίσημη ενημέρωση της DT.
Από την πλευρά στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της πρώτης ουσιαστικά αποκρατικοποίησης μέχρι τέλος Ιουνίου.
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχοντας εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων. Η ΟΜΕ ΟΤΕ έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου τρίωρη στάση εργασίας στον Όμιλο ενώ ακολουθούν τις επόμενες ημέρες και δύο 24ωρες απεργίες.

Imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου