Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Επιστρέφει ο Σαμαράς, ραγδαίες εξελίξεις

 

01.06.2011REPORTER


Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την κυβέρνηση η οποία φέρνει τα μέτρα που αποφάσισε προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, εν μέσω ισχυρών πιέσεων από κορυφαία στελέχη για εκλογές αλλά και αντιδράσεων από βουλευτές οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να μη ψηφίσουν τα μέτρα! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται με ultimatum να προειδοποιήσει όσους σκέφτονται αυτό τον τρόπο αντίδρασης με διαγραφή. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όχι πάνω από τρεις, σκέφτονται σοβαρά να παραιτηθούν του αξιώματός τους.
Σε κάθε περίπτωση, και ενόψει των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα κόμματα έχουν θέσει τους μηχανισμούς τους σε ετοιμότητα καθώς υποστηρίζουν ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς επισπεύδει κατά μια ημέρα την περιοδεία του στη Κρήτη και αναβάλλει το ταξίδι της Παρασκευής για Βρυξέλλες, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης που σήμερα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής σκέφτεται το ενδεχόμενο ακόμα και της παραίτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ ώστε να προκαλέσει εκλογές.
Είναι προφανές ότι η χώρα εισέρχεται έντονων κοινωνικών διεργασιών και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, και ο φόβος πλέον είναι κατά πόσο το πολιτικό σύστημα μπορεί να διαχειριστεί επαρκώς την «τυφλή» οργή του κόσμου η οποία στρέφεται κατά πάντων. Όπως έλεγε πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκεται εκτός βουλής και εκτός… ΠΑΣΟΚ, «οι εκλογές ίσως εκτονώσουν την κατάσταση και οδηγήσουν υποχρεωτικά σε μια οικουμενική αντίληψη της πραγματικότητας».

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου