Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Το Μνημόνιο βούλιαξε τους Έλληνες» λέει τώρα το “Spiegel”

10/05/2011

 


Το Μνημόνιο βούλιαξε τους Έλληνες ακόμα περισσότερο στην οικονομική αθλιότητα και η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από βοήθεια, χρειάζεται μαζικές ευρωπαϊκές επενδύσεις, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, σε νέο άρθρο του για την ελληνική οικονομία, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως «τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην μείωση του ελλείμματος, το οποίο από το 15,4% έφθασε στο 10,5%. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι είχαν προβλέψει οι ειδικοί. To χρέος έχει φτάσει στο 142% του ΑΕΠ και αυξάνεται, ενώ η ύφεση φθάνει το 4,5%.
«Οι όροι που έθεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι εταίροι αποδείχτηκαν εξαιρετικά απαιτητικοί», σημειώνει το Σπίγκελ.
Παράλληλα, το περιοδικό αναφέρει πως «το ΔΝΤ πιέζει για επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης δημόσιας περιουσίας και αποτελεσματικής είσπραξης των φόρων. Ήδη όμως στη χώρα επικρατεί δυσθυμία για ένα επαπειλούμενο ξεπούλημα, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες».
Την ίδια ώρα, σε συζητήσεις σχετικά με τον «ανασχεδιασμό των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα και την πιθανότητα εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα σε προαιρετική βάση», βρίσκονται οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.
Πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε πως η
Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος που ακολουθεί.
Σημειώνεται πως η Γερμανία διέρρευσε πρώτη πληροφορίες για την επίμαχη συνάντηση του Λουξεμβούργου, την περασμένη Παρασκευή, με αντικείμενο την κρίση στην Ελλάδα, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.


ADESMEYTOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου