Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ν.Δ: Καταγγέλλει πρωτοφανή μείωση 10.250 εισακτέων και 25 σχολών σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

10/05/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει


Τη μείωση κατά 10.250 εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και την κατάργηση 25 τμημάτων,  καταγγέλλει ως πρωτοφανή ενέργεια στα εκπαιδευτικά χρονικά και στο παρά 5΄ των εξετάσεων, η ΝΔ. Κατηγορεί για «αλαζονεία» την υπουργό Παιδείας που αγνόησε όργανα θεσμοθετημένα από την ίδια την υπουργό, όπως το ΣΑΠΕ και το ΣΑΤΕ.
(Για να δείτε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους, πατήστε εδώ)
Η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, αναφέρει:
«Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή  του πολυνομοσχεδίου  του Υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνει διατάξεις αμφιβόλου συνταγματικότητας  και αλλάζει ουσιώδη ζητήματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, και  48 ώρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, η προχειρότητα και η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης  αποτυπώνονται  ανάγλυφα στη μεθοδευμένη  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 25 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και συγχρόνως να μειώσει κατά 10.250  τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  προχώρησαν σε μία πρωτοφανή ενέργεια στα εκπαιδευτικά χρονικά της χώρας, χωρίς να έχουν συγκληθεί  τα αρμόδια όργανα, ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ,  όργανα που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει, χωρίς να ακούσει έστω τις απόψεις των αρμοδίων φορέων, με μία υπεροψία, έπαρση, αλαζονεία   και αδιαφορία για τις ελληνικές οικογένειες, με γνώμονα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δυστυχώς, η κα Υπουργός Παιδείας, για μία ακόμη, φορά αποφάσισε να προχωρήσει σε επικίνδυνες ατραπούς σύμφωνα εξάλλου και με τη γενική κυβερνητική πολιτική».



Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου