Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ώρες ευθύνης για την Κεντροδεξιά

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011



Υπάρχει ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι έχει παρέλθει η εποχή του σκληρού πολιτικού λόγου, του έντονου «κομματικού πατριωτισμού» και της τακτικής που επιτυχώς εφήρμοσε στα μεταπολιτευτικά χρονικά το ΠΑΣΟΚ, «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»
Αυτό το «μοντέλο» πέραν του ότι έχει εξαντλήσει τα όρια του, σήμερα υπό τις επικρατούσες συνθήκες μάλλον δυσχεραίνει παρά ευνοεί την προσέγγιση σκεπτόμενων ψηφοφόρων.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να ...διαβάσει σωστά τα μηνύματα της κοινωνίας προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί της. 
Είναι ολέθριο σφάλμα να πιστεύει κανείς ότι η πτώση του ΠΑΣΟΚ είναι αρκετή για να φέρει την κεντροδεξιά πιο κοντά στην εξουσία. 
Διότι αν επαναπαυθεί στη λογική του «ώριμου φρούτου» τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. 
Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρος, και αυτός δεν είναι άλλος παρά να γίνει και πάλι μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατανοήσουν ότι ο αντίπαλος τους δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία θα είναι παρούσα ακόμα και στην περίπτωση που φύγει το ΠΑΣΟΚ. 
Συνεπώς υποχρέωση όλων είναι να ανανεώσουν τον πολιτικό τους λόγο ώστε η Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει παράταξη που παράγει πολιτικές και τις περνάει απευθείας στους πολίτες. Και για να γίνει αυτό, όσοι επικοινωνούν δημοσίως τις θέσεις του κόμματος, θα πρέπει να ξεπεράσουν το στερεότυπο «Αριστερά- Δεξιά», το οποίο ανατροφοδοτεί την προπαγάνδα «Προοδευτικό- Συντηρητικό».
Η Νέα Δημοκρατία ως προοδευτικό φιλελεύθερο κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία και στα σύγχρονα πολιτικά ρεύματα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόλογο του «ιστορικού αφηγήματος» των αντιπάλων της. Απομονώνοντας τους λαϊκιστές και τους όψιμους υπερπατριώτες απαιτείται χωρίς αναβολή μια ουσιαστική πολιτική πρόταση που θα αποτελεί απάντηση στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. 
Πρόταση που το περιεχόμενό της θα σηματοδοτεί την επιστροφή στην πολιτική ουσία.
10.05.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου