Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κ. Παπούλιας: Χρειάζεται πανεθνική συστράτευση - Γ. Παπανδρέου: Συνεχίζουμε...

Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα, εκτιμά ο πρωθυπουργός
 

Για την ανάγκη λήψης αποφάσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η αλλαγή πορείας της χώρας μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, απαντώντας εμμέσως στην κριτική ότι είτε δεν είναι πρόθυμη είτε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούν για την τύχη της Ελλάδας και δημιουργουν δικαιολογημένη ανησηχία στους πολίτες είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και στη συνέχιση της προσπάθειας και η ψυχραιμία.
Από τη μεριά του, ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι εθνική και χρειάζεται "πανεθνική συστράτευση".
Με αφορμή και τη σύγχυση που επικρατεί στην Ευρώπη -και ειδικότερα στη Γερμανία- σχετικά με το ποιος είναι ο πλέον προσοδοφόρος τρόπος αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι "η κακοφωνία δεν συμβάλλει" στην επίλυση του προβλήματος.
Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο,ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να συνεχίζει η κυβέρνηση την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών.
"Παίρνουμε τις αποφάσεις μας για να εγγυηθούμε όχι μόνο την έξοδό μας από την κρίση, αλλά και μια βιώσιμη οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη, μια Ελλάδα κοινωνίας δικαίου που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα πιστεύει στον εαυτό της", πρόσθεσε.

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου