Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΔΟΣΗ

Το κλιμάκιο της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα για την καθιερωμένη τριμηνιαία αξιολόγηση δεν έχει ακόμη καταλήξει αν η Αθήνα πληροί τους όρους για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου διάσωσης, όπως φέρεται να δήλωσε την Τρίτη στο Reuters πηγή με...
άμεση γνώση των επαφών.
Η πέμπτη δοση από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ είναι ύψους 12 δισ. ευρώ και θα εκταμιευθεί τον Ιούνιο.
«Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους ή όχι ενώ η επίσκεψη είναι σε εξέλιξη», είπε στο Reuters αξιωματούχος μετά τις δηλώσεις Γερμανίδας βουλευτού, σύμφωνα με τις οποίες διαφαίνεται ότι η χώρα δεν ικανοποιεί τα κριτήρια για την επόμενη δόση.
«Βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας», ανέφερε η πηγή.
Ειδικότερα, η Γκέρντα Χάσελφελντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU - είναι εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες), σε δηλώσεις της στο Reuters, αμφισβήτησε ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για να λάβει την επόμενη δόση.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν πληρούνται οι προϋπόθεσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», είπε.
Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι που βρίσκονραι κοντά στους πιστωτές της χώρας, φέρεται να είπαν στο Reuters ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα για την καθιερωμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν συζητήσει για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
To Dow Jones, επικαλούμενο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Ελλάδα περιμένει να λάβει νέο πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισ. ευρώ τον επόμενο μήνα.
Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης και της Εευρωζώνης διέψευσαν το δημοσίευμα.
«Δεν είχαμε καμία συζήτηση για αυτό και σίγουρα όχι για ποσά», δήλωσε αξιωματούχος με γνώση της επίσκεψης. «Όπως γνωρίζετε, ο (επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ) Γιούνκερ έχει αναφερθεί στην πιθανότητα ενός επιπλέον προγράμματος, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου