Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιστολή του προέδρου των ΕΛΠΕ, Τ. Γιαννίτση προς τους εργαζόμενους

Επιστολή του προέδρου των ΕΛΠΕ, Τ. Γιαννίτση προς τους εργαζόμενους, αλλά και προσφυγή στη δικαιοσύνη, σχετικά με τη 10ήμερη απεργία στα διυλιστήρια
Εκτύπωση E-mail
Eλλάδα: Επιστολή του προέδρου των ΕΛΠΕ, Τ. Γιαννίτση προς τους εργαζόμενους, αλλά και προσφυγή στη δικαιοσύνη, σχετικά με τη 10ήμερη απεργία στα διυλιστήρια
"Μια φορά στην πορεία μου στο δημόσιο βίο σιώπησα και δέχτηκα να υποχωρήσω μπροστά σε μια γενικευμένη αντίδραση, που θεωρούσε ότι υπερασπιζόταν κεκτημένα και κατακτήσεις. Υπεράσπιση, που σε ελάχιστο χρόνο αποδείχτηκε συγκλονιστική συνταγή κοινωνικής κατάρρευσης για πάρα πολύ κόσμο, για τα ίδια τα κεκτημένα και τις κατακτήσεις -πολύ -μεγαλύτερης απ' ότι κανείς μπορούσε να φανταστεί".
    Η επισήμανση αυτή, που ερμηνεύεται ως αναφορά στο ασφαλιστικό και στην προσπάθεια αναμόρφωσής το 2001, περιλαμβάνεται σε ανοιχτή επιστολή του προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Τ. Γιαννίτση προς το προσωπικό του ομίλου η οποία απεστάλη με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά αναφέρεται επιπλέον σε προβλήματα "που ξεπερνούν τα θέματα της Σύμβασης".
    Η επιστολή κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Μ. Τετάρτη) και σε αυτήν ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ προειδοποιεί μεταξύ άλλων ότι "Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ μεγάλης περιόδου αβεβαιοτήτων και απρόβλεπτων εξελίξεων" και ότι "Η μόνη βεβαιότητά μας είναι ότι αύριο θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιες είναι, ούτε τι σημαίνουν".
    Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι "Έχουμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε και να μην πέσουμε στην παγίδα της αφέλειας, της αδιαφορίας ή της ελαφρότητας. Όποιος έχει οικογένεια, παιδιά ή νοιάζεται για το αύριο, καταλαβαίνει ότι οι καιροί δεν είναι για τέτοια" και υπογραμμίζει ότι "ο Όμιλος, δέχεται πολλές και σημαντικές πιέσεις από τρεις πλευρές: την κατάσταση στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία, την κρίση της χώρας μας και εταιρικές θεσμικές ρυθμίσεις που πιέζουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα προς τα κάτω". Προειδοποιεί ακόμη ότι ο όμιλος "Αντιμετωπίζει σοβαρές αβεβαιότητες στις προοπτικές της κερδοφορίας του, που αν για οποιονδήποτε λόγο πληγεί πέρα από ένα βαθμό, θα έχει ανυπολόγιστες (στην κυριολεξία) συνέπειες".
    Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ αναφέρει ακόμη ότι "πορευόμαστε με τους πιο κρίσιμους συστημικούς κινδύνους των τελευταίων εξήντα ετών" και καλεί τους εργαζόμενους να στηριχθούν στη δική τους αντίληψη και κρίση και να αποφασίσουν "μακριά από στερεότυπα, ιδεοληψίες και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση".
    Η διοίκηση των ΕΛΠΕ προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η δεκαήμερη απεργία που έχει προκηρύξει από την ερχόμενη Παρασκευή το Σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συζήτηση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για αύριο στη 1.30 το μεσημέρι. Το Σωματείο καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση, την ίδια ώρα, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

E-typos

1 σχόλιο:

  1. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΚΟΛΟΓΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ... ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ... ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ ΞΟΑΝΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου