Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Υποβρύχια: Στα 120 εκατ. ευρώ οι μίζες

 

Ποσοστό της HDW Ferrostaal κατέχει ένα fund του Αμπουντάμπι

03/05/2011
Οι παράνομες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να κερδίσει η κοινoπραξία HDW Ferrostaal τη σύμβαση για την κατασκευή των υποβρυχίων τύπου 214, άρχισαν να εκταμιεύονται τον Μάιο του 2000, και είχαν υπολογιστεί να φτάσουν τα 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τμήμα του γερμανικού κατηγορητηρίου για τα υποβρύχια που έχει περιέλθει σε γνώση του ΣΚΑΪ οι υπεύθυνοι των γερμανικών εταιρειών καταθέτουν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν "μαύρες" πληρωμές, διαφορετικά αυτό θα το έπρατταν οι Γάλλοι ανταγωνιστές τους.

Από την δικογραφία, επίσης, προκύπτει ότι πληρωμές τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ έγιναν και το 2002, μέσω Κύπρου, προκειμένου οι γερμανικές εταιρείες να κερδίσουν την σύμβαση και για τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων υποβρυχίων τύπου 209.

Η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων πάντως, είχε ληφθεί το 1999 – 2000 από το ΚΥΣΕΑ και ο κ. Παπαντωνίου είχε μειώσει τον αριθμό των προς εκσυγχρονισμό υποβρυχίων από τέσσερα σε τρία. Σε εσωτερική κατάθεση του σε δικηγόρους της εταιρείας που είχε ενσωματωθεί στη δικογραφία, ένα πρώην στέλεχος της Ferrostaal που κατηγορείται λεει ότι δεν είναι σαφές αν υπήρχε σχέση των πληρωμών του 2000 με εκείνες του 2002.
«Άμεσα η κοινοβουλευτική
επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών θα αρχίσει την εξέταση της υπόθεσης των υποβρυχίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου