Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αλαβάνος: "Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το Μνημόνιο"

Πρόταση Αλαβάνου για ενιαίο πολιτικό μέτωπο

02/05/2011 
 
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού μετώπου της αριστεράς με στόχο "να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το Μνημόνιο και να ανατραπούν οι αντίστοιχες πολιτικές" ανέλαβε ο Αλέκος Αλαβάνος και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, του οποίου ηγείται ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη έχει έχουν αποσταλεί σε κόμματα και κινήσεις τα κείμενα των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συνάντησης του Μετώπου που έγινε στις αρχές Απριλίου, ενώ, στην επιστολή που συνοδεύει τις αποφάσεις, ο κ. Αλαβάνος ζητάει συναντήσεις. Αποδέκτες της επιστολής είναι τα ακόλουθα κόμματα, σχηματισμοί και οργανώσεις: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΝ, ΑΚΟΑ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΡΟΖΑ, ΔΗΚΚΙ, ΑΡΑΣ, ΟΚΔΕ - Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ ΜΛ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ καθώς και σε ΑΚ και Νέο Αγωνιστή,

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι "στις σημερινές τραγικές συνθήκες για τον κόσμο της εργασίας και τη λαϊκή πλειοψηφία γενικότερα είναι επείγουσα ανάγκη η συγκρότηση πλατιού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, με στόχο να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το Μνημόνιο και να ανατραπούν οι αντίστοιχες πολιτικές επιλογές".

Προς αυτή την κατεύθυνση τονίζεται ότι είναι πολύ σημαντική η ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας των δυνάμεων της Αριστεράς και προτείνονται οι ακόλουθοι άξονες συζήτησης:

1. Διερεύνηση κοινής τοποθέτησης για το ζήτημα του δημόσιου χρέους.

2. Διερεύνηση κοινής αντιμετώπισης στο ζήτημα του Συμφώνου για το Ευρώ και γενικότερα της ΕΕ.

3. Διερεύνηση αποτελεσματικών τρόπων πάλης, στο κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

4. Εκλογική σύμπραξη όλης της Αριστεράς στα πλαίσια μιας ευρύτερης μετωπικής αντιμετώπισης.

Ως προς το τελευταίο σημείο που θεωρείται και το μείζον στην πρόταση του κ. Αλαβάνου, πηγές του Συνασπισμού κάνουν λόγο για "ιδιαίτερα ψυχρή αποδοχή" της επιστολής και των προτάσεων του Μετώπου και θυμίζουν την συμπεριφορά του κ. Αλαβάνου από τις εκλογές του 2009 μέχρι και την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές, για να υπογραμμίσουν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ειλικρίνειας των προτάσεων του Μετώπου και για τους λόγους αυτούς χαρακτηρίζουν ως "παραδοξότητα" την κίνηση του κ. Αλαβάνου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για να υπάρξει πολιτική και εκλογική συνεργασία απαιτείται μια κοινή βάση, κάτι που, όπως λένε, ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει.

Ωστόσο αύριο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ θα γίνει συζήτηση σχετικά με την επίσημη απάντηση που θα δοθεί στον κ. Αλαβάνο και στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ενώ αναμένονται τοποθετήσεις και από τα άλλα κόμματα και τις κινήσεις της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου