Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Οι 4+1 «κομάντο» του Σαμαρά για την οικονομία

Τρίτη, 3 Μάιος 2011 
 
  
Με το ...κουαρτέτο –που, κατά περιπτώσεις μετατρέπεται σε κουιντέτο- των επιτελών του για τις «ειδικές αποστολές», περνάει τα τελευταία 24ωρά του ο Αντώνης Σαμαράς, συντονίζοντας απανωτές συσκέψεις, είτε στο σπίτι του στην Κηφισιά, είτε στο γραφείο του στην Συγγρού.

Στην τελική ευθεία για το «Ζάππειο ΙΙ», που εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την ΝΔ προκειμένου να «πάρει κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζεται στην ομάδα των «επιλέκτων» του, που διαμορφώνουν την τελική εικόνα της παραουσίασης της «γαλάζιας» επικαιροποιημένης πρότασης για την οικονομική πολιτική.

Στις συσκέψεις, που ανάλογα με το αντικείμενο προσθαφαιρούνται στελέχη, τον σκληρό πυρήνα της ομάδας αποτελούν 4+1 στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Ο εκ των στενότερων συνεργατών του, από τα πρώιμα πολιτικά χρόνια του Α. Σαμαρά και φίλοι σε όλη τη διάρκεια των πέτρινων πολιτικών χρόνων του σημερινού προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Από εκείνους που έχουν επανειλημμένως βρεθεί στο στόχαστρο πολλών στελεχών –νεότερων, παλαιότερων και ιστορικών- ο κ. Λαζαρίδης διατυπώνει προτάσεις και αναπτύσσει μοντέλα, συνδιαμορφώνοντας την τελική πρόταση, αλλά και προσδίσοντάς της πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας, ο Νότης Μηταράκης, το «πουλέν» του Προέδρου της ΝΔ, ενισχύει σταδιακά την πολιτική του παρουσία με παρεμβάσεις επί των οικονομικών –όπου και οι σπουδές του αλλά και η επαγγελματική του ενασχόληση μέχρι πρόσφατα άλλωστε- και σχεδιασμό προτάσεων επί της οικονομικής πολιτικής. Από κοντά και ο –καραμανλικός- Χρήστος Σταϊκούρας, ο έτερος εκ των αναπλρωτών τομεαρχών Οικονομίας, μεθοδικός και εργατικός, με άποψη επι της πραγματικής οικονομίας.

Ανελλιπώς στις κλειστές συσκέψεις και ο καθηγητής Οικονομικών με γνωστικό αντικείμενο τα Μακροοικονομικά Ανοιχτής Οικονομίας, κ. Γιάννης Μουρμούρας και ακαδημαϊκή πορεία σε αρκετά Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Από την ομάδα είναι ο πλέον ειδικός στα θέματα της ΟΝΕ ενώ δεν παραβλέπεται και η «καραμανλική» του παρουσία, όταν από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών

Εμπειρογνωμόνων και αργότερα ως πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
Πολιτικό «περιτύλιγμα» στο «Ζάππείο ΙΙ», εν πολλοίς αποδίδει ο πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δ. Σταμάτης. Λιγομίλητος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, επιχειρεί πάντοτε να εντοπίσει την πολιτική συνιστώσα στις δύσκολες οικονομικές εξισώσεις που τίθενται επί τάπητος προκειμένου να γίνονται εύληπτες και κατανοητές, στοχεύοντας τελικά στο να είναι και πειστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου