Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

“Δώστε χρόνο στην Ελλάδα”…

 
26.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ανέλαβε και σήμερα να καθησυχάσει τις αγορές, αναφορικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, που συνεχίζουν να διακινούνται από ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων, παρά τις επίσημες διαψεύσεις.
«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αγορές δεν δίνουν χρόνο στις υπερχρεωμένες χώρες. Το ελληνικό χρέος είναι εξυπηρετήσιμο, αν δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος για να το περιορίσει. Ως εκ τούτου, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναπόφευκτη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν», σχολίασε με έμφαση ο Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, απαντώντας εμμέσως σε συμβούλους της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι συνεχίζουν να τονίζουν ότι η πορεία της Ελλάδας προς την αναδιάρθρωση του χρέους της, είναι μια μη αναστρέψιμη προοπτική.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που επίσης είχε ταχθεί αναφανδόν κατά του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας τις κατά τη γνώμη του αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια επιλογή, συνολικά στην οικονομία της ευρωζώνης.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου