Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μαυροβούνιο η νέα ευρωπαϊκή είσοδος της κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική

    
26-04-2011
ImageΣε σημαντικές αποκαλύψεις προέβη το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Espresso’ αναφορικά με το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη και πιο ειδικά στα Βαλκάνια. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο με τίτλο «Οι δρόμοι της κοκαΐνης», το οποίο αναδημοσιεύτηκε από την σερβική ημερήσια εφημερίδα Blic, τα λιμάνια του Μαυροβουνίου αποτελούν μια από τις νέες εισόδους της κοκαΐνης της Νοτίου Αμερικής προς την ευρωπαϊκή αγορά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα «Το λιμάνι του Μαυροβουνίου είναι ένα από τα κύρια κανάλια μεταφοράς της κοκαΐνης των νοτιοαμερικάνικων καρτέλ και της Βαλκανικής Μαφίας στην οποία εμπλέκονται αφρικανικές εγκληματικές οργανώσεις και μέρος του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας».
Η κοκαΐνη παράγεται σε τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής την Κολομβία, την Βολιβία, το Περού, και την Βενεζουέλα ενώ η τιμή της στα τέσσερα αυτά κράτη κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά κιλό. Αντίστοιχα στην Ευρώπη η κοκαΐνη πωλείται περί τις 800.000  με 1.000.000 ευρώ ανά κιλό και έχει καθαρότητα 20%.
Εκτός από το Μαυροβούνιο άλλοι δρόμοι προς την Ευρώπη είναι τα λιμάνια της Λισαβόνας, της Μάλαγγας, της Μασσαλίας και φυσικά της Σικελίας. Αεροπορικώς η κοκαΐνη μεταφέρεται στο Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη.
Στη λεγόμενη «βαλκανική μαφία» που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα συμμετέχουν εγκληματικές οργανώσεις από την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία οι οποίες συνεργάζονται, στο λαθρεμπόριο, με χώρες της Νότιας Αμερικής (όπως Μεξικό, Κολομβία, Βραζιλία και Βενεζουέλα).
Επιπλέον αισθητή κάνει την παρουσία της η Αφρικανική Μαφία στην οποία συμμετέχουν εγκληματικές ομάδες από τη Σενεγάλη, τη Νιγηρία, και χώρες της Βορειο-δυτικής Αφρικής, ενώ από τις εγκληματικές οργανώσεις της Ιταλίας συμμετέχουν η «Ντραγκέτα» της Καλαβρίας, η «Κόζα Νόστρα» της Σικελίας καθώς και άλλες οργανώσεις.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου