Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Διετές μπλόκο στους πλειστηριασμούς

 
Στην αναστολή των πλειστηριασμών για μια διετία προχωρεί το υπουργείο Εργασίας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση αποτελεί ανάσα για τουλάχιστον 300.000 επαγγελματίες που χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία
Ρύθμιση-ανάσα για τουλάχιστον 300.000 άτομα που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία θέτει σε ισχύ το υπουργείο Εργασίας, που προχωρεί στην αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (πλειστηριασμοί) για μία διετία. Με τροπολογία –που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή– καθορίζεται ο τρόπος για τη ρύθμιση των οφειλών στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, με στόχο την είσπραξη 1,5 δισεκατομμυρίου.
Στη ρύθμιση –που έχει επεξεργαστεί ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης– μπορούν να υπαχθούν όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, αλλά και όσοι είχαν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις και έχουν εκπέσει λόγω καθυστέρησης των δόσεων. Για όσους δεν υπαχθούν στον συγκεκριμένο διακανονισμό θα συνεχιστεί η διαδικασία εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών.

Πηγή: Pella News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου