Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Άρχισαν τηλέφωνα για ανασχηματισμό

 

12.03.2011OFF THE RECORD
Τα «καλά νέα» από τις Βρυξέλλες, αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού, φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις, και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη λάβει το πράσινο φως να ξεκινήσει τις διεργασίες και τις ζυμώσεις, προκειμένου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός φρέσκου κυβερνητικού σχήματος, που θα επιτρέψει να διεκδικήσει ένα «νέο ξεκίνημα» για το ΠΑΣΟΚ.
Οι ζυμώσεις αυτές περιλαμβάνουν και τις πρώτες τηλεφωνικές επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκονται εκτός κυβέρνησης, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους αναφορικά με το κατά πόσο θα ήταν δεκτικοί στην πρόταση του Πρωθυπουργού να αναλάβουν πόστο.
Από το Μέγαρο Μαξίμου, το μήνυμα το οποίο εκπέμπεται είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γυρίζει νικητής από τις Βρυξέλλες, και χρέος όλων πλέον είναι να σταθούν στο πλευρό του, στην τελική πολιτική μάχη του ΠΑΣΟΚ.
Οι περισσότερο… ψαγμένοι στα εσωτερικά της Κυβέρνησης πάντως, θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός θα είναι το πρώτο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του στην κοινωνία. Ώστε στη συνέχεια να μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου