Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο Ρέππας πάει για “αντι-Ραγκούσης”

12.03.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η θέση του Γιάννη Ραγκούση ως πανίσχυρου Υπουργού Εσωτερικών, αμφισβητείται έντονα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά τους ατυχείς χειρισμούς του στην υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας του Μεγάρου Υπατία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του, ο πρώην δήμαρχος Πάρου δεν θα συνεχίσει να κατοικοεδρεύει στη Βασιλίσσης Σοφίας, ούτε, πολύ περισσότερο, να λειτουργεί εμμέσως ως «αντ’ αυτού» του Πρωθυπουργού.
Ήδη μάλιστα διακινείται στο παρασκήνιο το σενάριο της αντικατάστασής του από τον σημερινό Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Ο άλλοτε επικεφαλής της δραστήριας ομάδας των «λοχαγών», που κατέγραψε έντονη και διακριτή εσωκομματική παρουσία, την περίοδο της διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη, απολαμβάνει της εκτίμησης του Γιώργου Παπανδρέου, και της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της Κυβέρνησης.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Δημήτρης Ρέππας διαχειρίστηκε σχεδόν άψογα, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν την ήττα στις εθνικές εκλογές του 2007, και τη μάχη εξουσίας που ακολούθησε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι προοπτικές της μετακίνησης του Δημήτρη Ρέππα στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, συνδέονται ευθέως και με το ενδεχόμενο να προχωρήσει αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός σε πρόωρες εκλογές, μια εξέλιξη που συνεπάγεται ότι θα χρειαστεί στο συγκεκριμένο πόστο κάποιο «μπαρουτοκαπνισμένο» στέλεχος.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου