Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ιστορία της Καθαρά Δευτέρα



Αναζητώντας συγχώρεση για ένα λάθος-κατορθώματα μέσω της εξομολόγησης και μετάνοιας έχει ονομαστεί ως Καθαρά. Είναι το παρελθόν τεταμένη της εξομολογούμαι.


Ο όρος Καθαρά Δευτέραείναι συχνά χρησιμοποιείται σε αγγλόφωνες χώρες της Δύσηςκαι της Ευρώπης, ιδίως στις Ηνωμένο Βασίλειο, και τα μέρη του Ηνωμένες Πολιτείες για να τιμήσει την ημέρα πριν από Ash Τετάρτη, την πρώτη ημέρα τουΣαρακοστής, που είναι γνωστή ως η εποχή της νηστείας και της προσευχής. Στην εποχή Σαρακοστή σαράντα ημέρες από τη νηστεία παρατηρείται στην οποία απαγορεύονται κατανάλωση λιπαρών ουσιών. Έτσι, για να καταναλώσουν όλα τα λιπαρών ουσιών, όπως η ζάχαρη, τα λίπη, και τα αυγά καταναλώνονται σε κάνει τηγανίτες ή γλυκίσματα.

Χριστιανοί προετοιμασμένη να ασκήσει εξομολόγηση πριν από την έναρξη της σεζόν της εξομολόγησης λατρεύει να ικανοποιήσουμε τον Θεό κατά τη διάρκεια της Τυροφάγου, μία εβδομάδα πριν από τη Σαρακοστή. Ως εκ τούτου, Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την τελευταία ημέρα της Τυροφάγου πριν από την έναρξη της Σαρακοστής την Καθαρά Δευτέρα, και έχει στην πράξη από το 1000 μ.Χ..


Η μεγάλη γιορτή κλίμακα της ημέρας ήταν κατά κάποιο τρόπο σχετίζονται με την απελευθέρωση του κεφιού πριν από την έναρξη της Σαρακοστής θλιβερή εποχή.

Οι άνθρωποι παρατηρώντας τα έθιμα των Εκκλησιών Μεθοδιστών, Ρωμαιοκαθολική και την επισκοπική στιςΗνωμένες Πολιτείες δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο Καθαρά-Τρίτη.


Με την αύξηση της ροής μεταναστών και των συναφών παραδόσεις τους εορτασμούς κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, Καθαρά Δευτέρα άρχισαν να γίνονται γνωστές ως Mardi Gras και όχι Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρά Δευτέρα είναι συχνά αναφέρεται ως Τσικνοπέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές δυτικές χώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανάλωση λιπαρών ουσιών απαγορεύεται παραδοσιακά κατά την περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής και όλα αυτά τα στοιχεία όπως η ζάχαρη, τα λίπη, και τα αυγά που καταναλώνεται να κάνει τηγανίτες και γλυκά πριν από τη Σαρακοστή σεζόν ξεκινά.

Τελική γιορτή των οποίων η κατανάλωση ήταν απαγορευμένη από την παράδοση κατά τη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής, πραγματοποιήθηκε με φαγώσιμα, όπως, λιπαρά, ζάχαρη και τα αυγά.

Η ημερομηνία Καθαρά Δευτέρα εξαρτάται από το Πάσχα, ένα συρόμενο εορτή σταθερό σε σχέση με τους κύκλους της σελήνης. Μπορεί να ποικίλει από 3 Φεβ - 9 Μάρ.

Γιατί Καθαρά ονομάστηκε ~ Fat Τρίτη Όλες οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες κάνουν λίγα λιπαρά Τρίτη μια αναφορά σε μια Καθαρά Δευτέρα που διαδοχικά πριν την Τετάρτη τέφρας. Ο όρος ~ λίπος »χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πολύ πριν από την εποχή της Μεταρρύθμισης και σηματοδοτεί την αναφορά στη χριστιανική παράδοση του γλέντι σε ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά που απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της τελετές νηστείας της Σαρακοστής.

Εκδηλώσεις που συνδέονται με την Καθαρά Δευτέρα Συμβατικών Καθαρά Δευτέρα έχει γιορταστεί με πολλές κοινότητες σε διάφορες περιοχές αγγλικά παίζοντας παιχνίδια ποδοσφαίρου όχλο από το 12ο αιώνα μ.Χ.. Ωστόσο, το εθνική οδό νόμου 1835 σταμάτησε από το παιχνίδι τους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε δημόσιους δρόμους και το έθιμο αυτό σταδιακά μειώνεται μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.

Καθαρά Δευτέρα ήταν κάποτε γνωστή ως ~ διακοπές μισό », όπως χρησιμοποιείται για την εκκίνηση στις 11 το πρωί μετά από ήχους της καμπάνας της εκκλησίας. Το έθιμο της τηγανίτα αγώνα με τον οποίο οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους ρίχνοντας τηγανίτες υψηλό στον αέρα και στη συνέχεια σύλληψη πίσω στο τηγάνι με μια σταθερή λειτουργία ασκείται σε μεγάλο βαθμό στην Αγγλία σήμερα.


KOSTASEDESSA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου