Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθησαν ύποπτοι για δολοφονία του Πούτιν



Ρωσικές και ουκρανικές ομάδες ασφαλείας απέτρεψαν σχέδιο για τη δολοφονία του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ανέφερε σήμερα το ρωσικό κανάλι Channel One.
Η έκθεση, η οποία δεν περιέχει κανένα όνομα αξιωματούχων ασφαλείας, αναφέρει ότι οι Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες συνέλαβαν δύο άτομα που κρατούνται στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας στην Οδησσό, μετά από μια έκρηξη σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στο οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι, οι συνωμότες είχαν εργαστεί
για μια ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος στο Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας και είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Μόσχα για να δολοφονήσει τον Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.
Το Channel One είπε ότι, οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν προειδοποιήσει το ρωσικό πρακτορείο ασφάλειας FSB και οι άνδρες είχαν τεθεί υπό κράτηση αρχές του τρέχοντος έτους.
«Ο τελικός μας στόχος ήταν να μεταβούμε στη Μόσχα και να δολοφονήσουμε τον Πούτιν,« ένας άνθρωπος που περιγράφεται ως ένας από τους συνωμότες φέρεται να λέει στο Κανάλι Ένα. "Προθεσμία μας ήταν μετά την εκλογή του προέδρου της Ρωσίας."
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ έχει αρνηθεί να σχολιάσει το περιστατικό.

 

Έχω μάτια και βλέπω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου