Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος πιο εύκολα θα πει «το ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ», παρά θα δρομολογήσει τη διαδοχή του...



Ο Γιώργος πιο εύκολα θα πει «το ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ», παρά θα δρομολογήσει τη διαδοχή του... 
Αν κάποιος ποντάρει στις εκπλήξεις και θα έπρεπε υποχρεωτικά να αναζητήσει μια στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, καλύτερα θα ήταν να στοιχηματίσει ότι ο Γιώργος θα ανακοινώσει ότι θα οδηγήσει ο ίδιος το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, παρά ότι θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής του σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, χθες αργά το βράδυ, όταν είχαν ολοκληρωθεί και τα τηλέφωνα που γίνονται για να «πιάσουν κλίμα», πίστευε πως ο Γ. Παπανδρέου θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη συνεδρίαση και μάλιστα, αυτή τη φορά, αν χρειαστεί να εμφανιστεί και σκληρός έως… αμείλικτος. Αυτό φάνηκε- λένε και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε, μιας και χθες δεν εμφανίστηκε στην Ιπποκράτους, ίσως και γιατί ανάρρωνε.

Αυτό φυσικά, ενδεχομένως και να διέρρευσε εντέχνως γιατί θεωρείται ότι ο Μίχας, ο Σαλαγιάννης, ο Κουκουλόπουλος και η Τόνια Αντωνίου, μπορούν να εκστομίσουν και λόγια που δεν εκστόμισαν οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Διαμαντοπούλου.  Θεωρητικά βεβαίως, γιατί αν τα εκστομίσουν, αυτομάτως θα ζωγραφιστεί το όνομα αυτού για λογαριασμό του οποίου θα θεωρηθεί ότι μιλάνε. Ως ενδεχόμενο όμως, πάντα υπάρχει.

Οι ισορροπίες στο Πολιτικό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 4 το απόγευμα, είναι γνωστές.Οκτώ μέλη τάσσονται υπέρ των απόψεων των πρωτοκλασάτων στελεχών που ζητούν να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής και έξι υπέρ του Γιώργου. Με την προσθήκη όμως του Γραμματέα της ΚΟ Έξαρχου και της Μαριλένας Κοππά που είναι επικεφαλής των ευρωβουλευτών, έχουμε ισοπαλία. Συν ο Καρχιμάκης, προβάδισμα με βραχεία κεφαλή.

Οι κορυφαίοι που αμφισβητούν τον Γιώργο, αυτή τη φορά δεν θα συμμετέχουν. Θα περιμένουν ωστόσο με αγωνία την έκβαση της συνεδρίασης για να εξάγουν συμπεράσματα. Ταυτοχρόνως, πληροφορίες του θέλουν να συζητούν το ενδεχόμενο να συμπτύξουν μέτωπο και να αντιδράσουν συντεταγμένα σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι οι εξελίξεις οδηγούνται στις... καλένδες.

Ωστόσο, όπως προείπαμε είναι ελάχιστοι εκείνοι οι οποίοι ελπίζουν σε μια θεαματική στροφή του Γιώργου. Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται ορισμένοι οπαδοί του Βενιζέλου που υποστήριζαν ότι «δεν θα φανεί τόσο μικρός, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις». Περισσότερο όμως το έλεγαν για να ασκήσουν πίεση παρά γιατί το πίστευαν πραγματικά...



Θέμης Δαγκλής


Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου