Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Bild: «Οι Ελληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή»



Τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή σχολίασε σήμερα μερίδα των γερμανικών μέσων ενημέρωσηςτονίζοντας ότι η Ελλάδα μιλά πλέον ανοιχτά για έξοδο από το ευρώ.

Bild: «Οι Ελληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή»
«Οι Ελληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή», γράφει η εφημερίδα Bild στο πρωτοσέλιδο με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει πια κατηγορηματικά την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλα θα κριθούν στις συνομιλίες τους επόμενους μήνες συμπεριλαμβανομένης και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών είμαστε εκτός ευρώ, είπε ο Παντελής Καψής, επισημαίνει η Bild.
Ψύχραιμη η Κομισιόν
Frankfurter Allgemeine Zeitung παρατηρεί: «Χωρίς νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων η Ελλάδα ανησυχεί ότι θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης. "Αν η συμφωνία για την ενίσχυση της διάσωσης δεν υπογραφεί είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έξω από το ευρώ", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι σήμερα η έξοδος από το ευρώ αποτελούσε ταμπού για την Αθήνα", παρατηρεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.
Με ψυχραιμία αντιδρά ωστόσο η ΕΕ στις δηλώσεις Καψή. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να συγκεκριμενοποιηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο σωτηρίας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε σχέδιο το 2012 ή αργότερα κάποια χώρα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: Deutsche Welle - Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου