Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΚΑΙ 60 ΜΗΝΕΣ



Eυνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 60 μήνες, όπου η κάθε δόση θα ανέρχεται σε 100 ευρώ τουλάχιστον, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα περιλαμβάνει σειρά άλλων ...
διατάξεων που θα αφορούν στη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την εκπλήρωση υποχρεώσεων της χώρας στις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, ενώ θα θεσπίζεται καθεστώς συνοπτικών ελέγχων με αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Στη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα προβλέπεται η απαλλαγή του οφειλέτη από το σύνολο των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής αν εξοφλήσει το χρέος του εφάπαξ, ενώ η απαλλαγή αυτή θα μειώνεται κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης. Για εξόφληση σε 60 δόσεις η μείωση των προσαυξήσεων θα ανέρχεται σε 25%.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέο σύστημα ελέγχου των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με το οποίο για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων θα λαμβάνονται υπόψη και παράγοντες όπως ο τζίρος των ομοειδών επιχειρήσεων στην ίδια περιοχή, το ύψος των καταθέσεων της εταιρείας, τα περιουσιακά της στοιχεία κ.ά.


Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου