Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Παραιτήσεις και δημοψήφισμα η νέα μόδα στο κυβερνών κόμμα



Φουρτουνιασμένο καράβι θυμίζει η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Παραιτήθηκε από εισηγητής ο Μακρυπίδης, υπέρ του δημοψηφίσματος οι Θαν. Οικονόμου και Οδ. Βουδούρης
21 Ιουν 2011
Picture 0 for Παραιτήσεις και δημοψήφισμα η νέα μόδα στο κυβερνών κόμμα
του Σπύρου Νάννου

Ανεμοδαρμένο καράβι θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, οι πικραμένοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τις παραιτήσεις να έχουν την τιμητική τους (Ανδρέας Μακρυπίδης από τη θέση του εισηγητή του Μεσοπρόθεσμου) και το δημοψήφισμα να είναι στη μόδα, με τους βουλευτές να συμφωνούν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και την ίδια ώρα να σχηματίζεται... στρατόπεδο απέναντι από τον πρωθυπουργό ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Σχέδιο της τρόικα.
Ειδικότερα, αργά το απόγευμα, έκανε πράξη την απειλή του ο Ανδρέας Μακρυπίδης στέλνοντας επιστολή προς το προεδρείο της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως παραιτείται από τη θέση του εισηγητή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος που δεν «μπήκε» στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αν και ο ίδιος έβαλε πολλές φορές «πλάτη» στα όσα συνέβησαν στη κυβέρνηση και μάλιστα, ήταν ο πρώτος που μίλησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό.
Και την ίδια στιγμή, δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  ο Θανάσης Οικονόμου και ο Οδυσσέας Βουδούρης σε κοινή τους δήλωση να εκφράζουν την υποστήριξή τους στην ιδέα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Η κοινή δήλωσή τους έχει τον τίτλο «Δημοψήφισμα: να μιλήσει η κοινωνία» και μέσω αυτής επισημαίνουν πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα θέματα που θα κριθούν δεν θα χαράξουν υποχρεωτικά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων αλλά ότι οι απόψεις που θα συζητηθούν υπερβαίνουν τις συνήθεις διακομματικές ξιφομαχίες».
Τονίζουν ακόμη πως «τα θέματα του δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Αντιθέτως, η ζύμωσή τους στην κοινωνία θα ευνοήσει τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, ανακόπτοντας τις λαϊκιστικές εξάρσεις».

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου