Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ



Πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων, γι' αυτό πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί ένα νέο φορολογικό σύστημα, που θα βάλει τέλος στην αδικία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής...
 κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Επανέλαβε πως πρέπει το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να έχουν ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες από τους δανειστές μας για εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τώρα είμαστε στη φάση της σταθεροποίησης, τονίζοντας πως προηγείται η σταθεροποίηση και έπεται η βελτίωση: "Σταθεροποίηση, βελτίωση, έξοδος από το τούνελ" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, υπογράμμισε για άλλη μία φορά την αναγκή εθνικής συστράτευσης.
Αρχίζοντας την ομιλία του σημείωσε πως ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στάση του:
"Η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποβλέπει απλώς στην επιβεβαίωση της στήριξης της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, αλλά στρέφεται προς τον ελληνικο λαό και τον ευχαριστεί ειλικρινά γιατί στις θυσίες του και τη συμμετοχή του οφειλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μεχρι τώρα: το γεγονος ότι παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση δημοσιονομικής εξάρτησης έχει διασσφαλίσει την υπόστασή της και είναι ενταγμένη σε ένα σχέδιο που πρέπει να το θεωρούμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης" σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε και πάλι πως η κυβέρνηση "έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης": "Οι πολίτες είναι πικραμένοι, η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες ... ξέρουμε πώς νιώθει τι περνά ο κάθε άνεργος ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε επιχειρηματίας ... Όλους αυτούς τους έχουμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας και στο όνομά τους βρισκόμαστε εδώ".
Αναφερόμενος στις έντονας αντιδράσεις που υπάρχουν για το μνημόνιο, επισήμανε πως το Μνημόνιο είναι μια μέθοδος λύσης και όχι το πρόβλημα. Πρόσθεσε πως αυτό που λέγεται Μνημόνιο περιλαμβάνει βασικές επιλογές που είναι κοινός τόπος και που θα τις κάναμε ούτως ή άλλως.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις επισήμανε πως σημαίνουν συγκεκριμένη και πρακτική μείωση του δημόσιου τομέα, μείωση του χρέους, καθώς και πολύ σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη συστράτευσης σημειώνοντας: "Πρέπει να ανακτήσουμε τη πολιτική μας αξιοπιστία, πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει εθνική ενότητα".

FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου