Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Νέα προειδοποίηση από S&P για εθελοντική αναδιάρθρωση


Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 Bookmark and Share     


Μια εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως σχεδιάζεται σήμερα από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, πιθανόν να εκληφθεί ως χρεοστάσιο επαναλαμβάνει η Standard & Poor΄s.

"Οι εμπειρίες των προηγούμενων ετών δείχνουν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους ενός κράτους, του οποίου η πιστοληπτική αξιολόγηση βρίσκεται στο CCC όπως της Ελλάδας σήμερα, τείνει να μην είναι εθελοντική και οι επενδυτές πρέπει να υποστούν ζημιές", δηλώνει ο επικεφαλής του οίκου για τις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις, Moritz Kraemer στη γερμανική εφημερίδα Die Welt σε άρθρο που θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι μικρότερης σημασίας το αν η παράταση της ωρίμανσης των ομολόγων είναι εθελοντική ή όχι. "Αυτό που είναι καθοριστικής σημασίας είναι πώς συγκρίνεται με αυτό που είχε προσφερθεί στους επενδυτές όταν πρωτοεπένδυσαν τα χρήματα τους", αναφέρει.

Την ίδια ώρα καμπανάκι κινδύνου κρούει ο οίκος Fitch τονίζοντας ότι η ανεξέλεγκτη αντίδραση της αγοράς στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απειλεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες περισσότερο από τις όποιες ζημιές θα υποστούν από τα κρατικά ομόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου