Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Έκτακτα μέτρα στήριξης για λαχανικά λόγω της κρίσης από το βακτήριο E. coli. Δηλώσεις μέχρι αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ


ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ . ΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;

ΠΟΣΟ ΣΥΝΝΟΜΗ ΕΙΑΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ;ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...


 

20/6/2011 20:02

Έκτακτα μέτρα στήριξης για λαχανικά λόγω της κρίσης από το βακτήριο E. coli. Δηλώσεις μέχρι αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου.
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, το Υπουργείο ανακοινώνει ότι θα δοθούν ενισχύσεις για τις ζημιές από το βακτήριο σε Οργανώσεις Παραγωγών και μεμονωμένους παραγωγούς που εφαρμόζουν: 1)·Απόσυρση από την αγορά, με προορισμό την καταστροφή, τη δωρεάν διανομή ή τη χρήση στη διατροφή των ζώων, ·2) Πρώιμη συγκομιδή ή 3) ·Μη συγκομιδή.  Οι Οργανώσεις Παραγωγών υλοποιούν τα μέτρα είτε μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα είτε εκτός των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Οι μεμονωμένοι παραγωγοί εξυπηρετούνται μέσω των Ο.Π. ή μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η ενίσχυση καλύπτει μέτρα που εφαρμόζονται για το διάστημα από 26/05/2011 έως και 30/06/2011. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι αύριο, 21 Ιουνίου, να υποβάλουν αιτήματα για  τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην περίοδο από 26/05/2011 έως και 21/06/2011.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
"Έκτακτα μέτρα, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκ. €, θα εφαρμοσθούν για ορισμένα λαχανικά (αγγούρια, τομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, μαρούλια και αντίδια), με βάση κανονισμό που δημοσιεύτηκε σήμερα. Σκοπός των μέτρων είναι η αντιστάθμιση των παραγωγών για ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από το βακτήριο Escherichia coli.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε άμεσα σχετική εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Ενότητες που θα αναλάβουν την εφαρμογή των μέτρων.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός, «τα μέτρα όπως διαμορφώθηκαν μετά από αιτήματα της Ελλάδας και άλλων κρατών μελών, αντισταθμίζουν απώλειες των παραγωγών, που αντιμετωπίζουν μια κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι. Οφείλει μάλιστα η Επιτροπή να προχωρήσει και σε συμπληρωματικές δράσεις για την αποκατάσταση της φήμης των οπωροκηπευτικών αλλά και την πρόληψη τέτοιων κρίσεων, που απειλούν τη δημόσια υγεία, τη βιωσιμότητα των παραγωγικών κλάδων και τις οικονομίες των κρατών μελών».
Ειδικότερα, θα δοθούν ενισχύσεις σε Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) και μεμονωμένους παραγωγούς που εφαρμόζουν:
  • Απόσυρση από την αγορά, με προορισμό την καταστροφή, τη δωρεάν διανομή ή τη χρήση στη διατροφή των ζώων
  • Πρώιμη συγκομιδή
  • Μη συγκομιδή.
Οι Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) υλοποιούν τα μέτρα είτε μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα είτε εκτός των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Οι μεμονωμένοι παραγωγοί εξυπηρετούνται μέσω των Ο.Π. ή μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η ενίσχυση καλύπτει μέτρα που εφαρμόζονται για το διάστημα από 26/05/2011 έως και 30/06/2011.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέχρι αύριο, 21 Ιουνίου να υποβάλουν αιτήματα για τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην περίοδο από 26/05/2011 έως και 21/06/2011.

Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου