Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Όταν δεν πίπτει ο Λόγος, πίπτουν... ράβδος και «γαλλικά»


21/06/2011 

ΑΞΙΟΙ!!!

Τελικά, πολλά δημοτικά συμβούλια της χώρας είναι ένα πεδίον δόξης λαμπρό για όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν καριέρα στο... ρινγκ, όπως, για παράδειγμα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και οι... απείρου κάλλους σκηνές που διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα, μετά γαλλικής γλώσσας.
Η δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, η «TV100», που κάλυπτε ζωντανά τη συνεδρίαση του δ.σ., μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την ένταση, τις ύβρεις και τις απειλές μεταξύ δημοτικών συμβούλων. 
Η αρχή
Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη της συζήτησης του 31ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην υπογραφή μνημονίου με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήταν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα (η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα) όταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), κατήγγειλε τη διοίκηση για αντεργατικές πρακτικές και ζήτησε από το Σώμα να καταψηφίσει το θέμα. Η πρότασή του δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές, με αποτέλεσμα το θέμα να οδεύει προς έγκριση.
Τα νεύρα χτυπούν... κόκκινο!
Στο σημείο αυτό, ανάβουν τα αίματα, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επιχειρώντας να φρενάρει τη διαδικασία, εκφράζει ενστάσεις για τη νομιμότητα της ψήφισης του θέματος. Ο πρόεδρος του δ.σ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος του ζητά να ηρεμήσει και τον ενημερώνει ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της ψήφισης.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σηκώνεται από το έδρανό του και αποχωρεί, ενώ νωρίτερα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του συμβουλίου λέει: «Παραπλανείς το συμβούλιο». Εκείνος παραμένει ψύχραιμος, την ώρα που ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος διαπληκτίζεται με δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» και διαφωνούν για θέματα συνδικαλισμού. 
Η άπταιστη... γαλλική
Πίσω από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, στέκεται ο έτερος σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος πλησιάζει τον σύμβουλο της «Πρωτοβουλίας» Λευτέρη Κιοσέογλου και του λέει: «Είσαι μα@#*%κας». Την ίδια ώρα χτυπάει το χέρι του στο έδρανο για εκφοβισμό.
Ο Λευτέρης Κιοσέογλου απαντά: «Μη με βρίζεις, μη με απειλείς».
«Έλα να τα πούμε έξω»
Ο νεαρός σύμβουλος Μιχάλης Κωνσταντινίδης απομακρύνεται δύο μέτρα και λέει στον δημοτικό σύμβουλο της «Παράταξης»: «Έλα έξω να τα πούμε».
Ο Λευτέρης Κιοσέογλου το σκέφτεται λίγο, και στη συνέχεια ορμάει προς το μέρος του απαντώντας: «Πάμε έξω»!
Εκείνοι την ώρα επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι και μπαίνουν ανάμεσα στους δύο άντρες. Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποχωρεί από την αίθουσα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολουθούν «παγωμένοι». 
«Αγνοείστε τους»
Ο πρόεδρος του δ.σ. ζητεί από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Ο Λευτέρης Κιοσέογλου γυρίζει προς τις κάμερες και φωνάζει: «Με έβρισε, με απείλησε»!
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επιτίθεται φραστικά κατά του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τον κατηγορεί για τη σχέση του με το κυβερνόν κόμμα. Εκείνος αρνείται να απαντήσει και προτρέπει τους δημοτικούς συμβούλους να αγνοήσουν τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η μετάδοση της «TV100» διεκόπη. 
Διαγραφή των... γαλλικών από τα πρακτικά
Ακολούθησε η ψηφοφορία του θέματος από την οποία απουσίαζαν οι Ζαριανόπουλος και Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του συμβουλίου ζήτησε από τους γραμματείς να διαγραφούν από τα πρακτικά οι στιχομυθίες της έντασης. «Εάν είχα άλλη νοοτροπία θα του έκανα δέκα μηνύσεις», δήλωσε σε συνεργάτες του αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου