Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπούλιας εξουσιοδοτήθηκε για διαπραγματεύσεις



Μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος το 1985, που ουσιαστικά προώθησε η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, για να εκπαραθυρώσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και να μετατρέψει τη νεώτερη ελληνική Δημοκρατία σε αμιγώς πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας απέκτησε «συμβολικά» χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Στη σημερινή, οριακή για το μέλλον της χώρας συγκυρία ωστόσο, ο Κάρολος Παπούλιας φαίνεται να δίνει πρακτικό αντίκρισμα στην πιο θεσμική περιγραφή του ρόλου του: Αυτή, του ρυθμιστή του πολιτεύματος.
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Γιώργο Παπανδρέου, και τη δημόσια παρέμβαση στην οποία προχώρησε μπροστά στις κάμερες, χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» την εθνική συνεννόηση, ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τις καινούριες εξελίξεις που διαμορφώνονται, μετά την εκπεφρασμένη πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες κάθε άλλο παρά διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κάρολος Παπούλιας έχει ουσιαστικά «εξουσιοδοτηθεί» από τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει εκείνος τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Προκειμένου να βρεθούν «κοινοί τόποι», να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα μεταξύ των κομμάτων, και να καταστεί εφικτή η συνεννόηση για να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου