Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Διώξεις κακουργήματος για τους κοριούς στον Καραμανλή











Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικών διώξεων για τοκακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006, βρίσκεται η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. 

Το δεύτερο μέρος της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Δημ. Δασούλας, μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, ολοκληρώθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενδείξεις για εμπλοκή στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην υπόθεση και στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχουν τεθεί περισσότερα από ένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο στάδιο της έρευνας δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οδηγώντας την υπόθεση στο αρχείο.

Ωστόσο, πριν από περίπου 10 μήνες, ξεκίνησε νέα έρευνα και ανασύρθηκε ο φάκελος από το αρχείο μετά την επιστολή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, με την ιδιότητα, τότε, του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες στο στάδιο της προανάκρισης και της ανάκρισης» και στοιχεία που δεν αξιολογήθηκαν.


Newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου