Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδοχή παραχώρησης του στρατοπέδου Καλιαγκάκη




Την αποδοχή του 50% τουΣτρατοπέδου Καλιαγκάκη (Κλεισοχωρίου) και τη δικαστική διεκδίκηση του υπόλοιπου στρατοπέδου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας. Σύμφωνα με το Ν. 2745/99 η ΥΑΜΣ, η ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ασχολείται με τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Στρατού, δεν επιτρέπεται να παραχωρήσει περισσότερο από το μισό των ανενεργών στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες. Βέβαια, το συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε...

...παραχωρηθεί από το Δήμο Έδεσσας στον Ελληνικό Στρατό και για το λόγο αυτό δικαιωματικά πρέπει να επιστραφεί στο Δήμο Έδεσσας στο σύνολό του, αφού παραμένει ανενεργό. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε παράλληλα με την αποδοχή της έκτασης του μισού στρατοπέδου που παραχωρείται στο Δήμο να υπάρξειδικαστική διεκδίκηση του υπόλοιπου τμήματος, έτσι ώστε ο χώρος του στρατοπέδου να μπορέσει να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.
 

Έντονες αντιρρήσεις εκφράστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους τηςμειοψηφίας, που υποστήριξαν ότι η αποδοχή από πλευράς Δήμου του 50% του στρατοπέδου θα αποτελέσει de facto αναγνώριση της κυριότητας του υπολοίπου 50% του στρατοπέδου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, υποστήριξε ότι εφόσον ταυτόχρονα με την αποδοχή της έκτασης του 50% θα ξεκινήσει δικαστική διεκδίκηση για το υπόλοιπο 50% δεν υπάρχει καμία αναγνώριση, ενώ αντίθετα ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για να περιέλθει το στρατόπεδο στην κυριότητα του Δήμου Έδεσσας.


Karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου